Honda wint Red Dot Design Awards voor Automobiel, Motorfiets en Elektrische Producten

Geen reacties

Honda’s nieuwe HR-V e-HEV compacte SUV, NT1100-motorfiets, ADV350 ‘adventure’ scooter en EU32i-generator hebben allemaal de Red Dot Award in de wacht gesleept: ‘Product Design 2022’. Deze felbegeerde onderscheiding wordt alleen toegekend aan producten die uitblinken in ontwerpkwaliteit en innovatie.

De eigentijdse stijl van de HR-V weerspiegelt de ‘storingsloze’, elegante ontwerprichting van andere recente Honda-modellen die de afgelopen jaren is erkend door een reeks internationale onderscheidingen. In de Red Dot-competitie van 2021 wonnen de Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV en Forza 750 maxi-scooter allemaal in de categorie Product Design, terwijl de Honda e vorig jaar de Best of the Best-prijs heeft gewonnen. Hij werd samen met de Honda CBR1000RR-R Fireblade SP supersports motorfiets erkend, de eerste Honda-motorfiets die een Red Dot Award won.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwste generatie HR-V, hebben de Honda-ingenieurs de populaire compacte SUV vanaf de basis opnieuw ontworpen. Uit het onderzoek van Honda kwam naar voren dat de moderne consument producten niet alleen kiest op basis van competente prestaties of een mooi uiterlijk, maar ook hoe het integreert in hun levens en of het product voldoet aan hun exacte vereisten.

De nieuwe HR-V biedt, als resultaat daarvan, ook een gewenste combinatie van premium SUV-styling en uitzonderlijke efficiëntie in ruimte. Zowel het interieur als exterieur van het nieuwe model belichamen de naadloze, strakke, moderne designfilosofie van het merk die ook in andere recente Honda-modellen is terug te vinden, en is een succesvolle uitbreiding van Honda’s reputatie voor kwaliteit, functionaliteit en bruikbaarheid.

Honda NT1100

De NT1100, onthuld in oktober 2021, introduceerde een nieuw tijdperk van toeren op de motor. De NT1100 is een comfortabele, wendbare en vooral uiterst plezierige motorfiets, en de styling ervan is gebaseerd op Honda’s rijke erfgoed van toermotorfietsen. Het doel van de motorfiets is om zowel gevestigde motorrijders aan te trekken als een nieuwe generatie die op zoek is naar de traditionele waarden van comfort en bruikbaarheid zonder een openlijk ‘avontuurlijk’ uiterlijk en gevoel.

Honda ADV350 ‘adventure scooter’

Honda’s andere prijswinnaar op twee wielen, de ADV350 ‘adventure scooter’, is getrouw gebaseerd op het uiterlijk en het gevoel van de 750cc X-ADV – die bij zijn introductie in 2017 al snel de ‘eerste tweewielige SUV’ werd genoemd dankzij zijn robuuste, hoekige ontwerplijnen, meerdere oppervlakken, hoge bodemvrijheid, lange veerweg en scooterachtige bruikbaarheid. De ADV350 brengt dit innovatieve uiterlijk naar de ‘mid-capacity’ scootermarkt onder het motto van: ‘Nieuw stedelijk avontuur’. Zijn offroad-georiënteerde uiterlijk gaat gepaard met het echte vermogen om het ruwste asfalt aan te kunnen dankzij zijn unieke, originele motorfietsophanging.

Honda EU32i-generator

De bekroonde line-up wordt aangevuld door de onlangs gelanceerde EU32i-generator, die een enorm vermogen biedt in een gebruiksvriendelijk, slim ontworpen pakket. De integratie van een krachtige motor in een draagbare generator met brandstofinjectie is een wereldprimeur. De motor heeft een indrukwekkend vermogen van 3.200 watt en biedt continue prestaties die voorheen alleen werden gevonden in auto’s en buitenboordmotoren van schepen. De generator heeft zelfs een speciale smartphone-app en met Bluetooth-connectiviteit kunnen gebruikers de status van de generator controleren en deze op afstand bedienen.

Honda’s recente triomfen in de automobielcategorie van de Red Dot Awards bouwt voort op een lange geschiedenis van succes in het programma, waaronder de Honda S2000 in 2001, de Civic in 2006 en de European Accord Tourer in 2008.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van dit bericht? Meld u direct aan

Houd mij op de hoogte