Drie nieuwe geëlektrificeerde modellen in 2023

Geen reacties

Doelstelling voor ‘electric vision’ behaald

Honda heeft zijn volgende geëlektrificeerde model voor Europa onthuld: de gloednieuwe Civic e:HEV. De 11e generatie Civic, die later dit jaar beschikbaar zal zijn voor Europese klanten, voltooit de belofte om zijn volledige reguliere Europese auto-assortiment tegen eind 2022 te elektrificeren.

Honda bevestigde ook de verdere uitbreiding van zijn geëlektrificeerde productassortiment in 2023, om zijn breedste Europese aanbod sinds jaren te creëren. Nieuwe toevoegingen zijn onder meer een volledig elektrische SUV in het B-segment, waarvan het e:Ny1 Prototype een voorbeeld was, een volledig hybride SUV uit het C-segment en de gloednieuwe CR-V, die voor het eerst in Europa beschikbaar zal zijn met zowel een volledige hybride als een plug-in hybride aandrijflijnoptie.

Het e:Ny1 elektrische voertuig (EV), dat in 2023 op de markt komt, zal centraal staan in Honda’s toekomstige productaanbod. De compacte SUV zal een geweldige optie zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar hun eerste EV dankzij de unieke mix van dynamiek, technologie en design waar Honda bekend om staat.

“De voltooiing van ons elektrificatiedoel markeert een belangrijk moment voor Honda in Europa,” aldus Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe. “We rusten echter niet op onze lauweren. We zijn al ver gevorderd met onze plannen om de keuze aan batterij-elektrische en hybride voertuigen voor onze klanten verder uit te breiden en ons aanbod in het snelgroeiende B- en C-SUV-segment te vergroten. De nieuwe modellen die we in 2023 zullen introduceren, zetten de koers uit voor de volgende generatie geëlektrificeerde auto’s van Honda, allemaal met behoud van de goede rijdynamiek, het comfort en de uitzonderlijke bruikbaarheid waaraan onze klanten gewend zijn geraakt.”

11e generatie Honda Civic

De nieuwe Civic is de nieuwste auto die exclusief wordt aangeboden met e:HEV-technologie (hybride elektrisch voertuig) en voegt zich bij de andere geëlektrificeerde modellen van Honda die in Europa worden aangeboden: de Jazz, Jazz Crosstar, CR-V, HR-V en Honda e.

De Civic wordt aangedreven door de meest geavanceerde versie van Honda’s unieke e:HEV-aandrijflijn, die een krachtige lithium-ionbatterij, twee compacte, krachtige elektromotoren en een nieuw ontwikkelde 2,0-liter DOHC i-VTEC-benzinemotor met directe injectie combineert. De Civic is gericht op het behalen van een CO2-uitstoot van minder dan 110 gram per km, oftewel minder dan 5 l/100 km, met een maximaal motorvermogen van 135 kW en een koppel van 315 Nm.

De nieuwe Civic zal een van de meest aantrekkelijke pakketten in zijn klasse bieden wanneer hij in de herfst van 2022 in Europa op de markt komt. Superieure normen op het gebied van zicht en comfort gaan gepaard met indrukwekkende dynamiek, efficiëntie en een ongeëvenaarde reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van dit bericht? Meld u direct aan

Houd mij op de hoogte