Honda ZR-V 2023 specificaties

Geen reacties

We krijgen het steeds drukker in onze showroom. We krijgen niet een, niet twee, maar drie nieuwe Honda-modellen binnen. De volledig elektrische e:Ny1, de nieuwe CR-V en de ZR-V. Die laatste twee zijn ondertussen gearriveerd. We ontvangen steeds meer informatie over de specificaties, die we hieronder voor u verzameld hebben. Nieuwe informatie voegen we uiteraard toe aan dit artikel. 

Bekijk ook de prijzen en uitvoeringen van de Honda ZR-V.

Wat is de ZR-V voor auto? 

De HR-V en de CR-V maken al een tijdje deel uit van het modellengamma van Honda. Het verschil tussen deze twee SUV’s is best groot, en dus besloot Honda er een model tussen te plaatsen: de ZR-V. Dit is dus de perfecte Honda voor wie een HR-V net te klein vindt, en de CR-V te groot. De ZR-V is eigenlijk een hoge versie van de Civic

Afmetingen ZR-V 

In het onderstaande overzicht is goed het verschil in afmetingen te zien tussen de HR-V, ZR-V en CR-V.  

 In mm
 
HR-V ZR-V CR-V 
Lengte 4340 4568 4700 
Breedte 1790 1840 1866
Breedte met spiegels 2028 20932153 
Breedte met ingeklapte spiegels 1866 18981942 
Hoogte 1582 1620 1674
Wielbasis 2610 26572701

de honda zr-v naast de civic

Aandrijflijn en prestaties ZR-V 

We zeiden hierboven al dat de ZR-V gezien kan worden als de hoge versie van de Civic. De aandrijflijn benadrukt dat. Want in de ZR-V vinden we dezelfde hybride aandrijflijn. Met 184 pk en 315 Nm koppel vormt deze aandrijflijn de perfecte mix van prestaties en verbruik. Op het gebied van motorisering houdt Honda het verder simpel. Welke ZR-V u ook rijdt, hij beschikt altijd over deze aandrijflijn.  

Aantal cilinders 
Cilinderinhoud 1993 cc 
Vermogen benzinemotor 143 pk 
Vermogen elektromotor 184 pk 
Systeemvermogen 184 pk 
Koppel 315 Nm 
Acceleratie van 0-100 km/h   7,8 sec. 

(trek)Gewichten en bagageruimte ZR-V 

Wie vaak op pad gaat met een aanhanger of fietsendrager, kan prima uit de voeten met de nieuwe Honda ZR-V. Met een maximaal trekgewicht van 750 kg is dat geen enkel probleem. Ook achterin de ZR-V kan genoeg meegenomen worden. Met de bank omlaag neemt u maar liefst 1291 liter aan bagage mee.   

Kijken we naar de ruimte ten opzichte van de HR-V, dan profiteren vooral de passagiers van de toegenomen lengte. Zowel voor- als achterin vinden volwassenen een comfortabele zitplek.  

Leeggewicht 1589 kg 
Laadvermogen 511 kg 
Maximaal toelaatbaar gewicht 2100 kg 
Maximaal trekgewicht geremd 750 kg 
Maximaal trekgewicht ongeremd 700 kg 
Bagageruimte 380 l 
Bagageruimte met de bank plat 1291 l 

bagageruimte van de honda zr-v

Design ZR-V 

Bij het bekijken van de buitenkant van de Honda ZR-V valt direct het opvallende design op. Waar de Civic, HR-V en CR-V allemaal strakke vormen hebben met veel rechte lijnen, toont de ZR-V juist veel ronde contouren. Daarnaast is de grille van de ZR-V opvallend anders, omdat deze niet verbonden is met de koplampen. Het interieur daarentegen komt ons veel bekender voor. Het stuurwiel, de klimaatbediening, het centrale scherm en het herkenbare ventilatierooster lijken rechtstreeks overgenomen te zijn van de Civic. Dat zit dus wel goed. 

de honda zr-v in het wit

De Honda ZR-V bij Auto Scholing Twente 

Wilt u de ZR-V graag in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in onze showroom en maak kennis met deze nieuwe SUV. Direct een proefrit maken? Maak vandaag nog een afspraak.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Auto Scholing Twente (@hondatwente)

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van dit bericht? Meld u direct aan

Houd mij op de hoogte