Honda Civic e:HEV: afmetingen, gewichten en meer specificaties

Geen reacties

Ontdek de belangrijkste specificaties van de nieuwe Honda Civic e:HEV. Hieronder vindt u informatie op het gebied van afmetingen, prestaties, verbruik en gewichten. 

Meer over de Civic

Kom langs bij Auto Scholing Twente en ontdek de nieuwe Civic Hybrid.

Afmetingen nieuwe vs oude Civic

De nieuwe Honda Civic groeit enkele centimeters in de lengte en de breedte. Ook de wielbasis is toegenomen, voor meer ruimte in het interieur. Wat niet toegenomen is, is de hoogte. De 11e generatie Civic is zelfs enkele centimeters lager dan de vorige generatie. Gecombineerd met het meer strakke design, zorgt dit voor een nog gestrekter uiterlijk.

In mm11e generatie Civic10e generatie Civic
Lengte45514518
Breedte 18021799
Hoogte14081434
Wielbasis27342697

Verbruik en prestaties Civic

Uiteraard is de nieuwe Civic ook voorzien van Honda’s zuinige en krachtige e:HEV hybride aandrijflijn. In de Honda Civic levert deze aandrijflijn een vermogen van 184 pk. Dat geeft de Civic de perfecte verhouding tussen vermogen en efficiëntie. Want efficiënt is hij zeker. De fabrieksopgave geeft een gemiddeld verbruik van 4,7 liter per 100 km. Of 1 op 21,3.

Aantal cilinders4
Cilinderinhoud1993 cc
Vermogen benzinemotor143 pk
Vermogen elektromotor41 pk
Systeemvermogen184 pk
Koppel315 Nm
Verbruik fabrieksopgave4,7 L/100 km
Topsnelheid180 km/h
Acceleratie van 0 tot 100 km/h7.8 s
Motorblok Honda Civic

Praktijkverbruik Honda Civic

Bij de meeste merken komt de fabrieksopgave niet overeen met het verbruik in de praktijk. Een verschil van zo’n 20% is geen uitzondering. Maar Honda heeft in de afgelopen jaren bewezen dat de fabrieksopgaven bij hun modellen ook daadwerkelijk te behalen zijn. Zo ook bij de nieuwe Honda Civic. Doet u extra uw best, dan is het zelfs mogelijk om ónder de fabrieksopgave uit te komen.

(Trek)gewichten Civic

Het maximale trekgewicht van 750 kg is genoeg voor het trekken van een kleine aanhanger. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan een woonwinkel of de stort. En met een maximale kogeldruk van 75 kg neemt u met gemak twee elektrische fietsen mee tijdens een weekendje weg. 

Leeggewicht1442 kg
Maximaal toelaatbaar gewicht1865 kg
Laadvermogen423 kg
Maximale daklast65 kg
Maximum trekgewicht geremd750 kg
Maximum trekgewicht ongeremd600 kg
Maximale kogeldruk75 kg

De Civic bij Auto Scholing Twente

Bekijk de nieuwe Honda Civic in het echt. Kruip achter het stuur, bekijk het mooie interieur en ervaar de kracht en de efficiëntie van de hybride aandrijflijn. Neem contact met ons op voor een proefrit, of kom langs aan de Buitenhavenweg 1 in Almelo.

De showroom van Auto Scholing Twente

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van dit bericht? Meld u direct aan

Houd mij op de hoogte