Honda CR-V is de ruimtekampioen

Geen reacties

Honda komt naar de autosalon van Genève met de Europese versie van de nieuwe CR-V. Bijzonder is dat het nieuwe model met hybride-aandrijving verkrijgbaar wordt.

Op de autosalon van Genève is de nieuwe CR-V het grote nieuws van Honda. Zoals eerder aangekondigd komt het nieuwe model met hybride-aandrijving in plaats van een dieselmotor: “Het is een trend dat de vraag naar dieselversies daalt en daar springen we op in met een hybride-uitvoering. Wij denken met deze techniek een oplossing te hebben”, aldus de woordvoerder van Honda. “Wij hebben veel particuliere klanten en die kiezen veel voor benzine.” Ook op dat gebied is er goed nieuws, want de lagere CO2-uitstoot van de nieuwe 1.5 turbomotor zou zomaar eens tot lagere prijzen kunnen leiden…

De vraag naar dieselversies daalt en daar springen we op in met een hybride-uitvoering

Dé troef van de nieuwe CR-V is de enorme ruimte. Er zijn weinig auto’s die zoveel plaats hebben op de achterbank als de nieuwe CR-V en ook de kofferbak is enorm. De nieuwe zevenzitsuitvoering kunnen we nog niet uitproberen, op de stand van Honda staat alleen een CR-V met vijf zitplaatsen. Het dashboard is voorzien van diverse elementen uit de laatste generatie Civic, aangevuld met hout-look afwerking voor een meer luxe uitstraling. Over de Civic gesproken, de nieuwe CR-V staat op hetzelfde platform als de hatchback. Dat belooft dus veel goeds voor de rij-eigenschappen.

De nieuwe CR-V komt in oktober naar Nederland, de hybride volgt begin volgend jaar. Prijzen kunnen we je helaas nog niet vertellen.

 

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van dit bericht? Meld u direct aan

Houd mij op de hoogte